İşte 10 yıldan kısa bir sürede trilyoner olması beklenen kişiler: Dünyayı onlar yönetecek

Bir trilyonerin serveti, on üç sıfır içeriyor! On üç! Maaşlarının bir kısmını biriktirerek geçimlerini sağlamak için çok çalışan çoğumuz için, böyle bir servete ulaşmak neredeyse hayal edilemez bir düşünce. Hatta çoğumuz, bu kadar büyük bir rakamı nasıl yazacağımızı bile bilmiyoruz. Ancak Oxfam’ın yakın tarihli bir raporuna göre, 2035’ten önce servetleri on üç sıfıra ulaşacak beş kişi bulunuyor.

unionrayo’nun haberine göre Dünya Bankası’nın Yoksulluk ve Eşitsizlik Platformu’na (PIP) göre, 3,6 milyar insanın günde 7 dolardan az bir gelirle yaşadığı tahmin ediliyor.

Oxfam, mevcut ekonomik sistemin değişmesi gerektiğini ve eşitliğin sağlanabilmesi için daha zengin kesimlerin daha fazla vergi ödemesi gerektiğini vurgularken, bu önerinin üst kademeler tarafından sıcak karşılanmadığını ifade ediyor.

Servetleri önümüzdeki yıllarda daha da artacak

Elon Musk, Tesla ve SpaceX’in sahibi, sürdürülebilir teknolojiye olan talebin artması ve elektrikli araçları destekleyen politikaların etkisiyle servetini geçen yıl iki katına çıkardı. “Roma selamı” vererek Trump’a hoş geldin konuşması yapan Musk, dünyanın en zengin adamı oldu. Musk’ın serveti, geçen yıl 219 milyar dolardan 449 milyar dolara çıkarak %105’ten fazla bir artış gösterdi.

Jeff Bezos, Amazon’un CEO’su ve Musk’ın yeni en yakın arkadaşı olarak tanınsa da, yapay zeka ve Blue Origin gibi projelere yaptığı yatırımlar sayesinde 245 milyar dolarla bir yıl daha zirvede kalacak. Mark Zuckerberg ise yapay zeka yatırımlarına odaklanarak, servetini 217 milyar dolara çıkardı.

Nvidia’nın CEO’su ve kurucusu Jensen Huang, 117,8 milyar dolarlık servetiyle 20’li yılların önemli isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Lüks eşya devi LVMH’nin başkanı Bernard Arnault ise 188 milyar dolarlık servetiyle Veuve Clicquot şampanyası ve Tiffany elmaslarını kontrol ediyor.

Gezegenin en büyük servetleri sadece beş kişi arasında paylaşılıyor ve ne yazık ki, bu servetlerin önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor.

Related Posts

Rusya – Azerbaycan gerilimi tırmanırken Azeri medyasından büyük iddia: Azerbaycan, Rusça’yı okullardan çıkartıyor

Azerbaycan’da eğitim dili Azerbaycanca ve İngilizce ile sınırlandırılıyor. Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre, Rusça eğitim veren okulların üç yıl içinde aşamalı olarak kapatılması planlanıyor. Üniversitelerde de 2025-2026 döneminden itibaren Rusça eğitim son bulacak. Resmî açıklama gelmese de velilere gönderilen mesajlar, sürecin başladığını gösteriyor.

Dalai Lama’nın halef açıklaması Çin ile Tibet gerilimini arttırdı

Sürgündeki Tibet ruhani lideri Dalai Lama, kendisinin ölümünün ardından makamın bir halefle devam edeceğini doğrulayarak, 600 yıllık bu kurumun geleceği hakkındaki spekülasyonlara son noktayı koydu. 2025 Temmuz’unun 2’sinde Dharamşala’da düzenlenen …

Filistin’den ABD’ye İsrail’in kutsal mekanlara yönelik ihlallerini durdurma çağrısı

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne , ABD yönetimine, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ile Müslümanların ve Hristiyanların kutsal mekanlarına yönelik ihlallerini durdurmayı amaçlayan uluslararası çabalara yanıt vermeye zorlaması çağrısı yaptı. Ebu Rudeyne, uluslararası meşruiyet kararlarına uyulmasının altını çizerek, bunun bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasının tek yolu olduğuna vurgu yaptı.

Güney Kore’de siyasi kriz derinleşiyor: Büyükelçilere istifa baskısı

Güney Kore’de eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol tarafından atanan bazı büyükelçilere, “geleneksel uygulamanın bir parçası olarak” istifa etmelerine yönelik çağrı yapıldığı öne sürüldü.

Gazze’nin hastaneleri ‘birkaç saat içinde toplu mezarlığa dönüşebilir’

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de hastaneler elektrik kriziyle karşı karşıya kaldı. Hastaların tedavisi için “bir an bile kapatılmaması gereken” sistemler, jeneratörlere yakıt tedariki sağlanamazsa kapanacak. Gazze’deki Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, krizin ciddiyetine dikkat çekerek “hastanelerin mezarlıklara dönüşebileceği” uyarısını yaptı.

Erbaş ve eşi hacca giderken ütücülerini de götürdü

90 bin camide kamu malı, israf ve şatafat hutbesi veren Diyanet, kendi söylemiyle ters düştü. Ütücüler, Arafat’taki başkan çadırı ve Seher Erbaş’ın olduğu bölümde ütü yaptı.