Orta Asya’dan Çin ile İşbirliği Mesajı

Kazakistan ve Çin Arasındaki İşbirliği Çok Önemli

Almatı, 18 Nisan (Xinhua) – Kazakistan’da düzenlenen bir forumda, Orta Asya ülkelerinin, Çin’in gelişmekte olan ülkelere bir model oluşturduğunu ve ortak bir geleceğe sahip bir topluluk inşa etmek için işbirliğini derinleştirmeye çalıştığını belirten uzmanlar bulunmaktadır.

Kazakistan’ın en büyük şehri Almatı’da gerçekleştirilen “Hong Ting Forumu: Çin Modernleşmesi ve Ortak Gelecek Çin-Orta Asya Topluluğu” başlıklı etkinliğe Orta Asya ülkelerinden ve Çin’den hükümet, düşünce kuruluşları, medya ve işletmelerden temsilciler katıldı.

Forumda konuşan yabancı uzmanlar, Çin modernleşmesinin başarılı ve istikrarlı bir yol olduğunu gösterdiğini ve gelişmekte olan ülkeler için bir model olduğunu vurgulayarak, Orta Asya ülkeleri için önemli ipuçları sunduğunu belirtti.

Çin’in Almatı Başkonsolosu Jiang Wei, Çin-Orta Asya işbirliğinin iyi komşuluk, dostluk ve karşılıklı fayda temelinde şekillendiğini ve Çin’in modernleşme anlayışıyla uyumlu olduğunu ifade etti.

Jiang, Çin’in Orta Asya ülkeleriyle ortak kalkınma ve refaha ulaşma konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğunu ve Kuşak ve Yol projesi aracılığıyla ortak bir geleceğe sahip topluluk inşa etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Kuşak ve Yol işbirliği ve Çin-Orta Asya Zirve mekanizmasıyla ilgili görüşmeler, ortak bir geleceğe sahip Çin-Orta Asya topluluğunun daha da güçlenmesine katkı sağladı.

Hong Ting Forumu, Xinhua Haber Ajansı Avrasya Bölge Bürosu ve Çin’in Almatı Başkonsolosluğu tarafından Xinhua’nın Almatı Bürosu ve Kazakistan’ın Kuşak ve Yol Uzmanları ve Akademisyenleri Kulübü işbirliğiyle düzenlendi.

Related Posts

Emtia piyasalarında ‘tarife’ etkisi

Emtia fiyatları, geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın tarife tehditleri ve bölgesel gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izledi.

Hava tehdidine Türk kalkanı: Lazer ışını devreye girecek, Türkiye’nin süper gücü düşman füzelerini etkisiz bırakacak

ASELSAN YILDIRIM 100, gerçekleştirilen başarılı testlerin ardından savunma teknolojilerinde Türkiye’yi ileri bir seviyeye taşıyor. Özellikle helikopterler için geliştirilen sistem, ısı güdümlü füzelere karşı etkili bir savunma sunuyor. Geçtiğimiz …

Mısır ile Çin’den dolara darbe!

Mısır ve Çin, dolar bağımlılığını azaltmak ve ekonomik ilişkileri derinleştirmek amacıyla yerel para birimleriyle üç önemli anlaşmaya imza attı. Anlaşmalar kapsamında iki ülke arasındaki ticarette yuan ve Mısır lirası kullanımının artırılması hedefleniyor. Uzmanlar, bu adımın küresel finans sisteminde alternatif para birimlerine yönelişin işareti olduğunu belirtiyor.

ABD Başkanı Trump 7 ülkeye daha mektup gönderdi: Tarife oranları açıklandı

ABD Başkanı Trump 7 ülkeye daha mektup gönderdi: Tarife oranları açıklandı

TÜİK açıkladı: Sanayi üretimi ve inşaat maliyetleri belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu Sanayi üretimi ve inşaat maliyetlerinde hareketlilik sürüyor. Ekonomideki gelişmeler sektörleri farklı yönlerden etkiliyor. Uzmanlar, bu dinamiklerin üretim ve yatırım kararlarını şekillendirdiğini belirtiyor.

81 il için yerel kalkınma seferberliği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 81 ilin potansiyelini harekete geçirmek, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve her bir ili kalkınma seferberliğine dahil etmek amacıyla “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı”nı uygulamaya aldıklarını belirterek, “Resmi Gazete’de yayımlanan uygulama tebliğleriyle her şehrimiz için 4 öncelikli yatırım konusu belirledik” dedi.