Fed kararı öncesi borsa düşüşe geçti

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Yüzde 0,66 Değer Kaybederek Günü Tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,66 değer kaybederek 9.074,62 puandan tamamladı. Önceki kapanışa göre 60,07 puan azalırken, toplam işlem hacmi 89,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,01, holding endeksi yüzde 1,14 değer kaybetti.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,20 ile ticaret sektörü oldu. En çok kaybettiren ise yüzde 3,17 ile ulaştırma sektörü oldu. Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in ticaret görüşmeleri hazırlığının iyimserliğini yaşarken, bu durum yurt içi pay piyasalarına da yansıdı.

Analistler, bu akşam ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararının öne çıkacağını dile getirerek, Fed’in faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Powell’ın yapacağı konuşmanın yatırımcıların odağına yerleştiğini aktardı. Powell’ın sözlü yönlendirmeleri ve kullanacağı söylem tonunun yatırımcılar tarafından dikkatle izleneceğini belirten analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in politika faiz oranında herhangi bir değişiklik yapmayacağına kesin gözüyle bakıldığını aktardı.

Analistler, yarın yurt içinde hazine nakit dengesi, haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı, Japonya Merkez Bankası (BoJ) toplantı tutanakları, ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ile toptan stokların takip edileceğini söyledi. BoE’nin politika faizinde indirime gitmesinin beklendiğini ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 8.900 seviyelerinin destek, 9.100 ve 9.200 puanın direnç, konumunda olduğunu kaydetti.

Related Posts

Emtia piyasalarında ‘tarife’ etkisi

Emtia fiyatları, geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın tarife tehditleri ve bölgesel gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izledi.

Hava tehdidine Türk kalkanı: Lazer ışını devreye girecek, Türkiye’nin süper gücü düşman füzelerini etkisiz bırakacak

ASELSAN YILDIRIM 100, gerçekleştirilen başarılı testlerin ardından savunma teknolojilerinde Türkiye’yi ileri bir seviyeye taşıyor. Özellikle helikopterler için geliştirilen sistem, ısı güdümlü füzelere karşı etkili bir savunma sunuyor. Geçtiğimiz …

Mısır ile Çin’den dolara darbe!

Mısır ve Çin, dolar bağımlılığını azaltmak ve ekonomik ilişkileri derinleştirmek amacıyla yerel para birimleriyle üç önemli anlaşmaya imza attı. Anlaşmalar kapsamında iki ülke arasındaki ticarette yuan ve Mısır lirası kullanımının artırılması hedefleniyor. Uzmanlar, bu adımın küresel finans sisteminde alternatif para birimlerine yönelişin işareti olduğunu belirtiyor.

ABD Başkanı Trump 7 ülkeye daha mektup gönderdi: Tarife oranları açıklandı

ABD Başkanı Trump 7 ülkeye daha mektup gönderdi: Tarife oranları açıklandı

TÜİK açıkladı: Sanayi üretimi ve inşaat maliyetleri belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu Sanayi üretimi ve inşaat maliyetlerinde hareketlilik sürüyor. Ekonomideki gelişmeler sektörleri farklı yönlerden etkiliyor. Uzmanlar, bu dinamiklerin üretim ve yatırım kararlarını şekillendirdiğini belirtiyor.

81 il için yerel kalkınma seferberliği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 81 ilin potansiyelini harekete geçirmek, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve her bir ili kalkınma seferberliğine dahil etmek amacıyla “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı”nı uygulamaya aldıklarını belirterek, “Resmi Gazete’de yayımlanan uygulama tebliğleriyle her şehrimiz için 4 öncelikli yatırım konusu belirledik” dedi.