Lise öğrencileri aldıkları eğitimle okuldaki serada sebze yetiştiriyor

Konya Ovası Projesi (KOP) ile Öğrenciler Tarım Teknolojilerini Uygulamalı Olarak Öğreniyor

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi desteğiyle 2021 yılında 425 metrekare alanda kurulan serada, tarım teknolojileri alanında eğitim gören yaklaşık 30 öğrenci, marul, domates, salatalık ve biber gibi ürünleri yetiştirerek teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüyor. Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde üretim sürecine doğrudan katılıyor.

Eğitim Hem Teorik Hem de Uygulamalı Olarak Veriliyor

Okul Müdürü Ethem Pektaş, öğrencilerin, tarım bölümünde aldıkları eğitimi serada uyguladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizle hem üretim yapıyoruz hem de ürünün toprakla buluşmasından hasadına kadar geçen süreci uygulamalı olarak öğretiyoruz” dedi. Ayrıca okul bahçesindeki fidanlıkta da eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Ziraat Teknisyeni Olarak Sektöre Hazırlanıyorlar

Tarım teknolojileri öğretmeni Halit Alkan, öğrencilerin mezun olduktan sonra ziraat teknisyeni olarak sektöre adım attığını ifade ederek, bölgeye nitelikli iş gücü kazandırdıklarını söyledi.

Öğrenciler Uygulamalı Eğitimden Memnun

Öğrencilerden Muhammed Eren Karaca, serada öğrendikleri bilgileri pekiştirdiklerini belirterek, fideleri ekerek hasat yapacaklarını dile getirdi. Ahmet Avcı ise domates, salatalık ve biber ürettiklerini ve gelecekte ziraat mühendisi olmayı hedeflediğini söyledi.

Related Posts

Bakan Şimşek’ten sanayi üretimine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından sanayi üretimi verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AJet’ten Anneler Günü’ne özel yüzde 40 indirim

Türkiye’nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü’nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.

En düşük maaş 58 bin 94 TL oldu: Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

İzmir Konak Belediyesi’nin şirketlerinden MER-BEL’de örgütlü Genel İş İzmir 5 Nolu Şube ile belediye adına Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki TİS görüşmeleri, 2 Mayıs’taki tam gün iş bırakma eyleminin ardından dün …

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir