EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

EPDK, Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı Terminali Tarifelerinde Değişikliğe Gitti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı ilçesindeki terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerini güncellediğini duyurdu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Kurul kararlarına göre, Petrol Ofisi AŞ’nin Antalya Terminali’nde günlük depolama hizmet bedelleri metreküp başına şu şekilde belirlendi: benzin için 2,81 lira, motorin için 3,08 lira ve havacılık yakıtları için 2,90 lira.

Aynı şekilde, deniz, kara ve boru hattı yoluyla teslim alma ve teslim etme hizmet bedelleri de metreküp başına şu fiyatlarla tespit edildi: benzin için 84,16 lira, motorin için 93,57 lira ve havacılık yakıtları için 88,59 lira.

180 GÜN ŞARTI

EPDK tarafından belirlenen tarifelerde herhangi bir indirim yapılmayacak ve kapasite kiralama taleplerinin ürün bazında en az 180 gün süreli olması şartı getirildi.

İletim hizmetlerinde de güncelleme yapıldı. Buna göre, Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ile Petrol Ofisi Tesisi-diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı benzin, motorin ve havacılık yakıtları için 22 lira olarak belirlendi.

Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı da benzin, motorin ve havacılık türleri için 25 lira olarak açıklandı. ANT Boru Hattı bağlantısı üzerinden sağlanan iletim hizmeti ise sadece havacılık yakıtları için 28,5 lira olarak belirlendi.

En az 1 yıllık depolama sözleşmesi olan kullanıcılar için Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ve diğer tesisler arasındaki iletim bedeli uygulanmayacak. Ayrıca, en az 1 yıllık iletim sözleşmesi yapılması halinde, Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim hizmetinde 130 bin metreküp ve üzeri için yüzde 20, 250 bin metreküp ve üzeri için ise yüzde 45 indirim sağlanacak.

Related Posts

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Merkez Bankası’ndan TL’yi savunmaya yönelik yeni kararlar

19 Mart’ta İBB’ye yönelik başlayan operasyonların ardından TL’yi savunmak için bir dizi önlem alan Merkez Bankası’nın yeni kararları açıklandı. TCMB’nin, yabancı para mevduat için zorunlu karşılık oranını 200 baz puan artırmak da dahil aldığı kararlar belli oldu.

Memur ve emekliler dikkat! Kritik veri için gözler pazartesiye çevrildi: İşte maaşlar için yeni tahmin

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren kritik nisan ayı enflasyon verisi 5 Mayıs Pazartesi günü açıklanacak. Açıklanan 3 aylık enflasyon verisine göre emekliler yüzde 10.06 oranında zammı şimdiden hak etti. Ancak zamlı maaşların belli olması için 3 aylık veri daha kaldı. Peki beklentiler neler? Emekli ve memurlara ne kadar zam olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olur? İşte detaylar… 

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi imalat sanayinde 13 aylık duraklama

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye İmalat PMI verisi nisan ayında da değişmeyerek 47,3 seviyesinde gerçekleşti. Üretim ve siparişlerdeki durgunluk sürerken, sektör üst üste 13. ayda da daralma sinyali verdi.

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları arttı: Beklentilerin üzerinde gerçekleşti

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 26 Nisan ile biten haftada 241 bine çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Enerji ithalatı faturası martta arttı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir