Google: AI Overviews aylık 1.5 milyar kullanıcıya ulaştı

Google, AI Overviews adı verilen yapay zeka destekli arama aracının şimdi aylık 1.5 milyar kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Alphabet’in 2025 birinci çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte açıklanan bu veri, Google’ın yapay zekaya yaptığı yatırımların meyvelerini verdiğini gösteriyor.

AI Overviews Güçleniyor, Gemini Her Yere Yayılıyor

Google’ın CEO’su Sundar Pichai, AI Overviews veya Yapay Zeka Özetleri’nin geçen yıl Mayıs ayında geniş çapta kullanıma sunulduğundan beri büyük bir kullanıcı kitlesi kazandığını vurguladı. İlk başlarda bazı eleştiriler aldığı tuhaf önerilerle karşılandı ancak şirket sürekli olarak bu özelliği güncelleyerek geliştirdi. Şimdi AI Overviews, daha fazla sorgu türünü kapsıyor ve içeriklere resmi olarak reklamlar da dahil edilerek iyileştirildi. Bu araç ayrıca ChatGPT Search ve Perplexity gibi diğer yapay zeka destekli arama araçlarıyla da rekabet etme hedefinde.

Google, yapay zeka çalışmalarını sadece arama ile sınırlamıyor. 2025’in ilk çeyreğinde duyurulan yenilikler arasında Gemini 2.5 Pro adında deneysel bir model, Gemini Deep Research ile yapay zeka destekli podcast üretimi ve Google Haritalar’da seyahat planı yapmayı mümkün kılan ekran görüntülerini tarama yeteneği de bulunuyor.

Mart ayındaki duyuruyla birlikte Google, mobil cihazlarda klasik Assistant hizmetini kademeli olarak Gemini ile değiştireceğini açıkladı. Pichai, bu dönüşümün sadece telefonlarla sınırlı olmayacağını; tabletler, arabalar, kulaklıklar ve akıllı saatler gibi yardımcı cihazlara da yayılacağını belirtti.

Finansal olarak güçlü bir çeyrek geçiren şirket, 2025’in ilk üç ayında 90.2 milyar dolarlık gelir elde etti. Bu, yıllık bazda %12’lik bir artış anlamına geliyor. Ayrıca YouTube ve Google One servislerinin etkisiyle abone sayısının 270 milyonu aştığı bilgisi de paylaşıldı.

Ancak Google için her şey güllük gülistanlık değil. Şirket, ABD Adalet Bakanlığı’nın açtığı antitröst davaları nedeniyle ciddi bir baskı altında. Arama pazarındaki tekel konumuyla ilgili davada “bölünme” olasılığı gündeme gelirken, geçen hafta Google’ın reklam teknolojilerindeki tekel davasını da kaybettiği açıklandı.

Related Posts

Intel’de dönüşüm başladı: İşten çıkarmalar, yeniden yapılanma ve dahası

ABD merkezli teknoloji devi Intel, yeni CEO’su Lip Bu-Tan yönetiminde radikal bir dönüşüm sürecine giriyor. Şirketin 2025 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarının açıklanmasıyla eş zamanlı olarak yapılan açıklamada, Intel’in kapsamlı bir yeniden …

Samsung, Galaxy S25 Edge’in fiyatını kendi sitesinde sızdırdı

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S25 Edge henüz resmi olarak tanıtılmadan, fiyat etiketleri şirketin firmanın kendi web sitesinde paylaşıldı. Kanada’da yürütülen bir promosyon kampanyasının şartlar ve koşullar bölümünde ortaya çıkan bu bilgi …

ASELSAN, Türkiye’nin ilk yerli kalp akciğer makinesini tanıttı

ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirilen Kalp Akciğer Makinesi, Türkiye’nin sağlık teknolojileri alanındaki en önemli atılımlarından biri oldu. Cihazın kan testleri başarıyla tamamlandı. Lansmanı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal …

iPhone kullanıcıları dikkat! Banka bilgileriniz çalınabilir

Apple, yaklaşık iki milyar iPhone kullanıcısına güvenlik uyarısında bulundu. Dijital mahremiyetin ciddi tehlike altında olduğunu öne süren şirket, isim vermeden bir başka teknoloji devini hedef gösterdi.

Perplexity, Google Chrome’u satın almak isteyenler kuyruğuna girdi

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı açtığı tekelcilik davası teknoloji dünyasında yankı uyandırmaya devam ederken, dikkat çekici bir hamle de yapay zeka girişimi Perplexity’den geldi. Şirketin ticari operasyonlardan sorumlu yöneticisi Dmitry …

Sony Xperia 1 VII için geri sayım: Kanlı canlı görüntülendi!

Sony, bir süredir üzerine çalıştığı Xperia 1 VII için geri sayıma geçti. Akıllı telefonla ilgili bugüne dek ortaya çıkan raporlar amiral gemisi düzeyinde bir performans sunacağı yönünde. Son gelişmeler ise ürünün canlı görüntüsünü gözler önüne …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir