Satürn’ün uydusu Titan’da yaşam olabilir mi: Şaşırtan bulgular ortaya çıktı

Son Dakika

Satürn’ün en büyük uydusu olan Titan, bilim dünyasında merak uyandırmaya devam ediyor. Arizona Üniversitesi’nden Antonin Affholder ve Harvard Üniversitesi’nden Peter Higgins liderliğindeki uluslararası bir araştırma ekibi, Titan’ın yeraltı okyanusunda yaşam olasılığı üzerine detaylı bir çalışma gerçekleştirdi.

Yapılan araştırma neticesinde, Titan’ın yeraltı okyanusunun basit mikrobiyal organizmalar için uygun bir yaşam alanı olabileceği ortaya çıktı.

TİTAN’IN YAŞAM İÇİN POTANSİYELİ VARMIŞ

Araştırmacılar, Titan’ın 480 kilometre derinliğinde yer alan yeraltı okyanusunun içindeki biyolojik enerji döngüsünü incelemek için farklı modellemeler kullandılar.

Planetary Science Journal’da yayımlanan çalışma, Titan’ın organik materyallerle beslenen yaşam formlarına ev sahipliği yapabileceğini gösteriyor.

Ancak, uzmanlar Titan’ın teorik olarak basit mikroplara ev sahipliği yapabileceğini, ancak genel olarak çok sınırlı bir biyokütle taşıyabileceğini belirtiyorlar.

ORGANİK MADDELER TİTAN’I FARKLI KILIYOR

Antonin Affholder, “Titan’da bol miktarda organik madde bulunması, burada yaşamın devam edebileceği düşüncesini güçlendiriyor.” şeklinde konuştu.

Titan’ın bu özelliği, NASA’nın gelecekteki Dragonfly misyonunda Titan’ı önemli bir hedef haline getiriyor.

Fakat, uzmanlar tüm organik moleküllerin besin kaynağı olamayabileceğini ve Titan’ın yüzeyi ile okyanusu arasında çok az madde alışverişi olduğunu vurguluyorlar.

Araştırmacılar, Titan’daki potansiyel yaşam için fermantasyon gibi bir metabolik sürecin temellere dönüş yaklaşımını önerdiler.

Fermantasyon, diğer metabolik süreçlerden farklı olarak, sadece organik moleküllere ihtiyaç duyar ve oksijen gibi bir oksidan gerekmez.

Bilim insanları, Titan’ın derin okyanusunda bulunan varsayımsal mikroplar için potansiyel bir enerji kaynağı olarak en temel amino asit olan glisin üzerinde durdular. Ancak yapılan simülasyonlar, Titan’da bol miktarda bulunan organik maddenin sadece küçük bir kısmının bu mikroplar tarafından kullanılabileceğini gösterdi.

Related Posts

İş Bankası’ndan Girişimcilere Yeni Fırsatlar: Workup Programı Başvuruları Başladı

TÜRKİYE İş Bankası, ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 13’üncü dönemi için başvuruların 30 Nisan Çarşamba gününe kadar kabul edileceğini duyurdu. İş Bankası, 2017 yılından bu yana devam eden Workup Girişimcilik Programı’nın 13 …

Türk Lise Öğrencileri, Robotlarıyla Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

İstanbul’da düzenlenen “VEX Robotics Türkiye Şampiyonası”nda tasarladıkları robotla turnuvanın en büyük ödülü olan mükemmellik ödülünü alan lise öğrencileri, dünya şampiyonasında dereceye girmek istiyor. Süleymanpaşa Ebru Nayim Fen Lisesi robotik …

BTM, Girişimci Sayısını Artırıyor ve Unicorn Hedefliyor

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü Önder Kul, girişimci sayısını artırdıklarını belirterek, “En yakın vadede unicorn çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. Kul, BTM’nin girişimcilere verdiği eğitimleri anlatarak, “Bizim belki de en güçlü …

Öğrenciler için En İyi Çevrimiçi İş Nedir?

Esnek çalışma saatleriyle konforlu bir çalışma hayatı sunan çevirmenlik, freelance editörlük ve içerik yazarlığı; öğrenciler için en iyi çevrimiçi işlerdendir. Okuyup bir yandan da kendini geliştirmek ve gelir elde etmek isteyen öğrenciler, serbest …

Park Halindeki Araca Saldırı: Kamyonet Şoföründen Sopalı İntikam

Sultangazi’de bir kamyonet şoförü ile aracı park etmeye çalışan sürücü arasında tartışma çıktı. Tartışmanın sona ermesinden bir süre sonra sopayla geri dönen kamyonet şoförü, tartıştığı kişinin otomobilinin camını ve aynasını kırdı. O anlar işyerine …

Kanser Hastalarının Duygusal Yolculuğu, Yapay Zeka İle Sanatla Anlatıldı

Onkoday ve Kanserle Dans Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Duyguların yolculuğu’ sergisi, kanser hastalarının umuda uzanan yolculuğunu yapay zeka ile insanlara aktardı. Kanser farkındalık ayı çerçevesinde kanser hastalarının yaşadığı duygusal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir