Vezirköprü’de Ulaşım Sıkıntısı: Karayolu Talebi

Vezirköprü’de Yıllardır Süren Ulaşım Sorunu: Altınkaya Barajı Mahallelere Köprü Bekliyor

Vezirköprü ilçesinde, 1988 yılında yapılan Altınkaya Barajı’nın mahallelere olan karayolu bağlantısını kesmesi sonucunda, 15 kırsal mahalle 36 yıldır feribotlarla ulaşım sağlıyor. Bölge halkı, yaşadıkları ulaşım zorluklarına dikkat çekerek köprü yapılmasını talep ediyor.

Altınkaya Baraj Gölü’nün karşı kıyısında kalan mahallelere ulaşım, uzun yıllar özel feribotlarla sağlanırken, son 5 yıldır Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Her gün feribotlarla onlarca araç ve yolcu taşınıyor.

“Karayolu Olursa Ekonomi Canlanır”

Bölge sakinlerinden Ahmet Bektaş, baraj gölü nedeniyle kopan kara bağlantısının yeniden sağlanmasını istiyor. Bektaş, “15 mahalleyi dolaştım. Feribotla ulaşım çok zor. Eskiden burası Alaçam yoluydu. Baraj yapılınca bağlantı koptu. İnsanlar hasta olsa tekne arayacaklar. Buraya karayolu yapılması şart. Bu hem halkı rahatlatır hem de ekonomiyi canlandırır.” şeklinde konuştu.

“Feribotlar Saatli, Her Zaman Gelmiyor”

Mahalle sakinlerinden Eyüp Tozun ise feribotların saatli çalıştığını belirterek, “36 yıldır feribotla karşıya geçiyoruz. Üstelik biz Alaçam tarafı olarak daha yüksek ücret ödüyoruz. Eğer buraya köprü yapılırsa bu çile sona erer.” dedi.

Yıllardır devam eden bu ulaşım sıkıntısına kalıcı bir çözüm olarak karayolu bağlantısı isteyen vatandaşlar, Altınkaya Barajı bölgesindeki 15 milyon 920 bin metreküp ‘gövde hacmi’ ile Türkiye’nin 3. büyük barajı olan barajın çevresindeki köprü çalışmalarını bekliyor.

Samsun ve Sinop illerine bağlı birçok kırsal mahalle ve köy, 1988 yılından bu yana ulaşım sorunu yaşıyor. Geçmişte yaşanan acil durumlarda ambulans helikopter dahi mahallelerde iniş yapamamış, bu durum ülke genelinde dikkat çekmişti.

Related Posts

İstanbul’da kentsel dönüşümle yenilenen evlerde oturanlar geceyi güvenle geçirdi

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, İstanbul’da kentsel dönüşümle yenilenen konutlarda yaşayanlar, geceyi evlerinde güven ve huzur içinde geçirdiklerini ifade etti.

Dünyanın en büyük varlık fonu 40 milyar dolar zarar etti

Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norges Bank Investment Management, teknoloji sektörünün yaşadığı zayıflığa dikkat çekerek ilk çeyrekte 415 milyar kron (40 milyar $) zarar ettiğini bildirdi.

TÜİK açıkladı: Güven endeksinde tüm sektörlerde düşüş!

Güven endeksleri nisan ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde düşüş gösterdi. Sektörlerdeki iş durumu talep ve beklentilerdeki azalma ekonomik durgunluk endişelerini artırıyor.

Bakan Uraloğlu’ndan uçak biletlerinde tavan fiyat ve GSM firmalarıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi sonrası dün yaşanan iletişim sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem çantası ve çadırlarına saatler içinde zam yapıldı

İstanbul Silivri’de meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından e-ticaret platformlarında depremle ilgili ürünlere yoğun talep oluştu. Vatandaşlar tedbir amaçlı alışverişe yönelirken, bazı satıcıların fiyatları aniden yükseltmesi tepki çekti.

Hizmet, perakende ticaret ve inşaata güven azaldı

TÜİK, nisan ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı. Buna göre Güven endeksi, hizmet sektöründe yüzde 4,3 azaldı, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,5 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 4,2 azaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir